1-20160807_115600.jpg

 

Vihdoin viimein katsoin Tarun sormusten herrasta, kolme elokuvaa perättäisinä iltoina. Klonkku oli vaikuttava, Frodo kaunis ja herkkä, mutta minun ehdoton suosikkini oli Sam Gamgi. Samvais oli selvästi hobittien työläisluokkaa, Frodon puutarhuri, joka koko ajan puhutteli Frodoa Frodo-herraksi. Kun Frodon voimat loppuivat, Sam kantoi häntä. Ja sormusta. Sen verran älyä Frodolla oli, että ei sentään pannut Samia kuljettamaan sormusta, vaikka tämä olisi senkin tehnyt. Auttaakseen Frodoa. Frodo oli liikkeellä velvollisuudentunteesta. Sam auttamisenhalusta, ystävyydestä ja uskollisuudesta. Sam sai elokuvan lopussa ympärilleen oman perheen lämmön. Siitä olin iloinen.

 

1-20160807_115511.jpg

Kaura on tuleentunut hyvin, kiitos kysymästä. Kaikki kaura ei talvella päätynyt tipujen kupuihin.

 

Kuitenkin kaikitenkin. Kyllä kirja sentään on aina kirja. Leffa hurjassa visuaalisuudessaan korosti kovasti sotia. Vuosia on kulunut siitä, kun viimeksi luin Sormusten herran. Ei minulle ole missään nimessä jääneet mieleen päällimmäiseksi sodat. Mutta kirja on kirja ja elokuva on elokuva. Sitä paitsi. Aragorn oli komea ja Legolas kaunis.

 

13774411_276048066097034_44050809_n.jpg

Fisu ei ehkä ollut kauhean kaunis, mutta sisin oli hyvää! (Kuva: Ipa)

 

Luostarireissun viimeisetkin jälkimainingit ovat saavuttaneet Paraisten rannat. Ensin tupsahti postilaatikkoon 170 euron rikesakko. Olin ajanut 40 kilometrin rajoitusalueella viittäkymppiä. Kaksi kolmannesta matkasta olin ajanut alinopeutta jonkun köröttelijän takana, jotta en olisi joutunut yllättäviin tilanteisiin, kun oli se ohjaustehostin tehnyt lakon. Ja sitten saan ylinopeussakon! Olipa ironaa. Mutta onko Varkaudesta koskaan tullut mitään hyvää? En ole ainakaan itse huomannut. Onko joku muu?

Olin unohtanut huoneeseen ainoan kunnollisen kesämekkoni. Sekin on nyt täällä kotona. Tuli ihan ilmaiseksi kirjekuoressa, kiitos luostarin ystävällisen väen. Voihan sieltä, luostarista, tulla vielä jotain muutakin hyvää.Jälkeen päin.

Ja täällä: Inkerin seuralainen oli bongannut terassilta käärmeen. Se kerrottiin minulle vasta nyt.

 

1-20160807_115511.jpg1-20160807_115453.jpg

Viime talvi tuhosi jopa malvat! Pari vartta on yhdessä kohdassa elossa, noin 30 sentin korkuisina.

 

Brasiliassa ovat kuulemma alkaneet olympialaiset. Sieltä eivät ole radioaallot tai tv-signaalit ehättäneet tänne saakka. Pari päivää sitten laulelin kaiken aikaa Rii-oo ohoi. Enempää en muistanut sanoja. Olen joskus katsonut olympialaisista ihan kaiken, vapaapaininkin. Eivät ole ajjaat niin kuin oli ennen. Nuoriso on aloittanut kesälomakauden. Jossain vaiheessa perjantai-iltana, kun tultiin sisälle hyttysiä pakoon, sanoin, että sieltä tulee ne avajaiset. Ei tule, sanottiin, aamuyöllä vasta. Ei hätää. Vietimme iltaa mukavasti tämän kesän suosikki-illanvieton parissa. Katsotaan Youtubesta videoita. Jokainen saa valita vuorotellen videon. Viihdyttävää ja opettavaa. Joskus on pitänyt valintaan liittää tarina miksi. Joskus on ollut teema. 

 

1-20160805_203134.jpg

No joo. Onhan tuossa mennyt kermavaahdon käyttö överiksi.

 

Tämän kesän paras ostos tehtiin perjantaina: Muurikka-pannu. Voisin laatia oodin muurinpohjaletuille ja kaikelle mahdolliselle, mitä on paljon, mitä muurikalla voi valmistaa. Eilen savustettiin kalakin savustuspöntöllä, jonka sain työkavereilta eläkelahjaksi. Kiitos Kakolan vangeille, jotka ovat laatikon hitsanneet. Missä lienevät hitsaustaitonsa oppineet. Toivottavasti perinteet jatkuvat Saramäessä.

 

1-20160805_195257.jpg

Todella hyvää. Makkaratkin, vaikka näyttävät kovin mustilta.