1-IMGP2002.jpg

 

Onneksi oikea juhannus on vasta tulossa. Näin ollen juhannusjuttuja voi vielä kirjoitella useampia, jos henki on päällä. Viimeksi kirjoitin eläinten juhannuksesta. Nyt on vuorossa kasvien juhla, huomenna tai ylihuomenna voin päätyä ihmisiinkin. Tosin ihmisten juhannuksesta on kirjoitettu niin paljon, että ei minun varmaan enää tarvitse.

 

IMGP1969.jpg

Kauniita nämäkin ovat.

 

Juhannuksen aikaan kukkivat kasvit ovat tänä kesänä ainakin tällä kulmalla maata aikataulussa. Ihmeellistä kyllä. Minä en ainakaan muista aikaa, jolloin juhannusruusut olisivat olleet vielä juhannuksen aikaan kukassa. Nyt ne vasta aloittelevat kukintaansa. Sireenit kukkivat yleensä koulujen loppumisen aikaan. Ne ovat täydessä kukassa. Äidin alppiruusu on kukkinut kesäkuun 7:nnen tienoilla. Se on nyt parhaimmillaan kukassa. Omenat eivät olleet näin paljon myöhässä, muutaman päivän nekin.

 

IMGP1950.jpg

Juhannuspäivän tunnelmaa. Vettä tulee, tarkennus ei ole oikein toiminnut. Grilli on unohtunut sateeseen. Pöydällä yksinäinen lautanen. Puupinot ovat aina vaan kevytpeitteen alla. Kuivumisesta ei taida tulla mitään. Taustalla sireeni riiputtaa sateesta synkkänä kukkaterttujaan.

 

IMGP1966.jpg

Sade kirkastaa värit.

 

IMGP1975.jpg1-IMGP1990-001.jpg

Pioni sai ensimmäistä kertaa vuosiin aikaan kolme kukkaa. Harmi vaan, että kesäkeiju pääsi peukaloimaan akan kameraa. Aika omituisiksi muuttuivat kukat...

 

IMGP1987.jpg1-IMGP1987.jpg

Mutta mikä tämä on? Eläinkuntaa? Kasvikuntaa? Scifiä?

 

Jotkut nimittävät tuota viikonloppuna vietettyä juhannusta työmarkkinajuhannukseksi. Eihän ole mahdotonta, että oikean juhannuksen aikaan ilma olisikin todella kesäisen kaunis. Sitä odotellessa vielä yksi sadekuva:

 

IMGP1960.jpg

Onneksi terassin edestä voi suoraan poimia lautaselleen niin voikukanlehden, nuoren vuohenputken kuin nokkosenkin. Ei tarvitse juosta sateessa kastumassa. Huolettoman tarhurin elämän helppoutta.

 

1-IMGP1992.jpg

Oikea juhannus lähestyy. Uni ja satukin alkavat tulla meitä lähemmäksi.

 

1-IMGP1999.jpg

Nämä pikkuveitikat kasvavat juuri siellä, missä haluavat. Niiden siemenetkin tulevat, mistä haluavat. Eivät ainakaan kaupasta. Akan kylvö ei ole vielä kertaakaan onnistunut. Kesäkeiju tietää, mitä tekee.