12346036_534492556724705_31109304_n.jpg

 

Eletään niitä hetkiä, jolloin alkaa tapahtua. Ehkä juuri tällä hetkellä Kruununprinsessa Victoria laskee kello kädessä aikaa supistusten välillä, ja Prinssi Daniel juoksee hermostuneena Hagan linnan ja autotallin väliä; kokeilee, käynnistyykö Porsche vai pitäisikö sittenkin ottaa Volvo, kun lähdetään Karoliiniseen sairaalaan synnyttämään.

Meikäläisellä rojalistilla on nyt juhlat. Kohtahan sama peli alkaa Prinssi Carl Philipin ja Prinsessa Sofian huushollissa. Jos onnistun roikkumaan jatkuvasti Facebookissa, saan tiedon aikaisemmin kuin esimerkiksi iltapäivälehtien lukija. Nämä lehdethän ovat myös FB:n tietojen varassa. Tietysti tässä miettii sellaistakin, syntyykö lapsi keisarinleikkauksella. Silloin synnytys lienee suunniteltu tarkkaan etukäteen ajoitusta myöten. Normaalimeiningillä syntyvä lapsi on arvaamaton. Sitäkään ei ymmärtääkseni tiedetä, mikä synnytyksen käynnistää.

Autoa lumesta puhdistaessani juohduin ajattelemaan kuninkaallisten ulkonäköä. Tästä Ruotsin kuningashuoneen nuoremmasta polvesta näkee jo päältä, kuka on kuka. Prinsessa Madeleinehan on äärettömän kaunis, mutta minun mielestäni hän on nimen omaan prinsessakaunis. Pari sataa vuotta sitten Prinsessa Madeleinen suosiosta ja kädestä olisi eri kuningashuoneissa tapeltu verissä päin. Kruununprinsessa Victorian kauneus on luonteeltaan ylväämpää; hän on todellakin kuningatarkaunis. Mitä tulee Prinssi Carl Philipiin, niin, miten tämän nyt sanoisi. Sanon niin, että onneksi Ruotsissa toteutettiin perustuslain muutos, ja seuraava kuningas ei ole Carl Philip. Hänessä ei ole kuningasylväyttä. Hän on liian kaunis niin miehuulliseen virkaan. Itse asiassa olen sitä mieltä, että valtikkaa - sallittakoon tämä kuninkaallinen vertauskuva -  prinssiperheessä heiluttaa Prinsessa Sofia. Jos ei vielä, niin jonkin ajan kuluttua kumminkin.

 

12301347_1650162651939176_1408475210_n.j

 

Olen tullut pitkään asiaa pohdittuani siihen johtopäätökseen, että onneksi Suomessa aikoinaan luovuttiin kuningashaaveista. Olisi hirvittävää seurata sitä taistelua, joka käytäisiin pääsystä kuningattareksi tai prinssipuolisoksi. Me emme kestäisi, että joku BB-Kaki tai BB-Henna ylennettäisiin tällaiseen asemaan. Sitä paitsi, mielestäni meillä on tällä hetkellä kuningas ja kuningatar. Tarkoitan tietysti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota. Tällä hetkellä, kun hallituksen ministerit kisaavat keskenään siitä, kuka eniten tyrii, olisi kauheaa olla suomalainen, jos ei olisi Sauli Niinistöä. Luulen, että presidenttipari ennen vaaleja on sopinut siitä, että pureskellaan se kuuden vuoden kakku ja eletään sen jälkeen tavallista elämää ja tehdään, mitä huvittaa. Nyt on käymässä niin, että Sauli Niinistöstä on tulossa korvaamaton, ja mitenkäs sitten suu pannaan? Jos isänmaan etu vaatii yhtä ja henkilökohtainen onni toista, niin kumpi voittaa velvollisuudentuntoisessa varsinaissuomalais-satakuntalaisessa ajatusmaailmassa? Rouva Jenni Haukio on häivyttänyt itsensä tehokkaasti taustalle, mutta toimii siellä tarmokkaasti ja kuvia kumartelematta. Hän on myös ehdottomasti kuningatarainesta. Jännää nähdä, kuinka käy. Jos eletään  ja vaikutetaan, kuten äitini tapasi sanoa.

 

1-SNC11413.jpg

Tämänkertainen kuvitus: Tallkullan Prinsessa Inkeri