IMGP1556.jpg

Näitä täällä riittää. Tontti on täynnä myyränkoloja. Myyrä tekeytyy kuolleeksi, jotta peto menettäisi mielenkiintonsa. Tämä päivä oli hyvä myyrälle; kissa sai kiinnostavampaa tekemistä.

 

 

Akkahan aloitti bloggarina ihan yhtäkkiä, suunnittelematta. Jälkikäteen perusteluja löytyy, tietysti. Yksi oli semmoinen, että blogiin voi kirjottaa kissasta niin paljon kuin haluaa. Joku aina Facebookissa marmatti kissakuvista ja kissavideoista ja kissapäivityksistä. Siis minun kaverini eivät valittaneet, mutta he ovatkin fiksuja. Eipä olisi siis kannattanut moisille valituksille korvaansa kallistaa.

KIssabloggarin elämä on ihanaa! Kissanomistajan elämä on ihanaa! Huoliakin tietysti on, mutta se tuo tasapainoa elämään. Muutenhan elämä voisi olla liian ihanaa, ja kuka semmoista kestäisi. (Totta puhuen, minä kestäisin, mutta kaikkeahan ei voi saada.)

IMGP1583.jpg

Naapurin lehtikuusi on heleimmillään.

 

Eilisiltana kysyin maatamennessä kissalta, mihin aikaan se on ajatellut minut aamulla herättää. Kissa ei siihen mitään vastannut. Nukuttiin ihan hyvin. Heräsin jossain vaiheessa, ajattelin, että kello on varmaan seitsemän paikkeilla. Panin silmät tiukasti kiinni ja ajattelin nukkua vielä vähän, kun kissakin lämmitti selkää niin mukavasti. Käänsin kuitenkin kylkeä ja päätin vilkaista ensin kelloa. Puoli yhdeksän! Kamalaa! Vilkaisin Inkeriä, joka makoili kaikessa rauhassa, mutta pää pystyssä ja silmät virkeästi auki. Kissanpentele oli taatusti tehnyt tämän tahallaan. Juuri tänä aamuna se ei minua herättänyt, kun olisi pitänyt. Olimme nukkuneet pommiin, sillä minun piti olla lääkärillä kello 11 Turun kaupungissa ja sitä ennen suihkussa kaupunkituvassa.

Päätin mennä suoraan mäkituvasta lääkäriin ja rupesin kahvinkeittoon. Meillähän on Inkerin kanssa ollut täällä sellainen aamurutiini, että olemme aamuisin menneet yhdessä hakemaan lehden, kun olemme silmämme auki saaneet. Nyt minulle tulee ainoastaan nettihesari, mutta vieläkin Inkku aamuisin säntää portille ja odottelee, koska lähdetään. Täytyy varmaan tilata paperiturunsanomat, kun tänään oli eläkepäiväkin.

IMGP1559.jpg

"Etkö sinä nyt ymmärrä tulla?"

 

No, tänään Inkku tuli sisälle nopeasti ja aloitti varsinaisen naukumiskonsertin, mutta ei kertonut syytä. Sitten se meni uudelleen ulos, tuli taas sisälle, naukui hurjasti, meni ulos, tuli sisälle, naukui ja kun se seuraavan kerran meni ulos, painelin perässä. Ajattelin, että sillä olisi jotakin näytettävää, esimerkiksi lihava myyrä. Mutta ei. Inkeri juoksi hurjaa vauhtia tielle ja pysähtyi. Seurasin perässä. Kun tulin sen luokse, se kiihdytti uuteen spurttiin ja pysähtyi naapurin edustalle. Siihen se sitten jäi. Naapurille on eilen alettu rakentaa komeaa aitaa. Inkku hyppäsi rakenteille ja tassutteli siellä. Minä toivoin, että maali ei olisi tuoretta. Mutta se kissa halusi näyttää minulle, että naapurille rakennetaan aitaa!

IMGP1564.jpg

"Mennään jo. Minä en jaksa odottaa!"

 

Kun tulin Turusta tohtorilta, päätin lähteä kissan kanssa vähän kävelemään. Tulin kameran kanssa pihalle, ja kuinka ollakaan, Inkeri juoksee paikalle myyrä suussa. Ajattelin, ettei Inkku nyt lähde minnekään, kun sillä on tärkeämpää tekemistä. Lähdin itsekseni matkaan ja kun katsoin taakseni, kissa oli jo tulossa perässä. Pariin otteeseen se istahti tielle ja kai odotti, että käännyn. Kun jatkoin matkaa, se viiletti perässä. Kissani Inkeri siis hylkäsi myyrän ja lähti minun kanssani kävelemään! Kun jäin suustani kiinni matkalla, se istahti ja kun en ymmärtänyt jatkaa matkaa, naukui vaativasti. Kun tulimme takaisin, jäin toisen naapuripariskunnan kanssa juttelemaan. Inkku siinä kierteli, ja lopulta veti aivan oikeasta narusta: se hyppäsi naapurin auton päälle. Naapurin mies huomautti mieheksi suhteellisen maltillisesti, että auto on vastapesty, ja kissanroikaleen olisi parempi tulla alas. Tulihan se, kun lähdin minäkin liikkeelle.

IMGP1579.jpg

"Täällä on kivaa!"

 

Tämmöistä yhteiseloa meillä. Kyllä kissasta on seuraa ja monenmoista hupia. Siitä olen tänäänkin iloinen, kun tuli ikävääkin viestiä.

Mutta se ihmislääkäri: akan lääkitystä purettiin oikein kunnolla. Kissan ansiota, luulen.

IMGP1568.jpg

Kyllä minä tämän kuvan suoristin. Luullakseni.