IMGP1796.jpg

Sunnuntai, aamupäivä

Inkeri ei tullut kotiin eilisiltana.

Valvoin koko yön, kävin välillä ulkona huhuilemassa. Viiden jälkeen nukahdin puoleksitoista tunniksi.

Aamulla lähdin katsomaan tienpientareita. Kylätiellä on nyt paljon liikennettä. Ihmiset ovat mökeillään, kun helle vihdoin tuli. Rantaan kuljetaan autoilla.

Ehkä eniten pelkään, että se on mennyt johonkin puuvajaan tai muuhun rakennukseen ja jäänyt sitten oven taakse.

IMGP1789.jpg

Inkeri ei ole koskaan ollut koko yötä poissa. Jos joku on sen pelottanut, viimeistään kahden maissa se on tullut sisälle.

Viimeksi näin sen eilen iltapäivällä neljän viiden maissa, kun sahasin lautoja polttopuuksi.

Sunnuntai klo 13.25

Lähdin kävelemään. Tutkin tienpientareet. Huhuilin. Juttelin kaikkien näkemieni ihmisten kanssa. Kukaan ei ole nähnyt Inkeriä tänään. Kaikki lupasivat pitää silmänsä auki. Nyt niin moni lähipiirin ihmisistä, sellaisten, joiden pihoilla Inkeri on tottunut kulkemaan, tietää asiasta, että mieleni on siltä osin rauhallinen. Sitten on niitä, jotka ovat täällä harvemmin, eivätkä välttämättä pidä vapaana liikkuvista kissoista. Sehän on aivan ymmärrettävää. En minäkään ennen Inkeriä pitänyt.

Tienvieretkin on nyt tarkastettu. Kurkistin jopa jäteastiaan.

IMGP1793.jpg

Sunnuntai klo 16

Puhuin ystävän kanssa. Hän rohkaisi ja sanoi, että kissat ovat sitkeitä. Pärjäävät ilman vettäkin jonkin aikaa.

Käyn tarkistamassa heti, kun kuulen, että lintu hälyttää lähistöllä. Kertaakaan en ole nähnyt kissaa. Variksistako ne varoittavat?

Sunnuntai 16.30

Sisarentytär muistutti, että heidän Milli oli häviksissä 4.5 kuukautta. Minä olin lapsenpiikana ja unohdin ikkunan auki. Kissa putosi 3. kerroksesta sille täysin tuntemattomaan maastoon.

IMGP1691.jpg

Sunnuntai 16.50

Virkkaan terassilla. Päätän lähteä tarkistamaan Paulin ja alamökin. Jos olen käynyt siellä  tietämättäni. Nappaan avaimet mukaan.

Ihmettelen, kun Paulin ovi on kiinni, mutta ei kierretty avaimella kiinni. Vedän oven auki. Huhuilen. Kun olen kääntymäisilläni pois, olen kuulevinani pienen vinkaisun. Käännyn takaisin. Inkeri ilmestyy näkyville jostain varastotavaran joukosta. Inkeri elää! Inkeri on kunnossa! 

Soitan heti sisarentyttärelleni. 

Inkerillä ei ole kiire juomaan eikä syömään. Sillä on ollut Paulissa kissanhiekkaakin! Röyhkeiksi riehaantuneet linnut tarvitsevat paimenta.

Pelko on ollut suuri.

Jumalanäidille kiitos!

IMGP1668.jpg