20141023_134804-1.jpg

Ajelinpa keskipäivällä kohti mäkitupaa. Olin lähtenyt hakemaan kassillisen luonnontuotteita pakastimesta. Yhtäkkiä havahduin puolihorteestani. Radiouutisissa sanottiin, että tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää.

Kansainvälistä miestenpäivää!

Olipa  hieno uutinen. Olen henkeen ja vereen tasa-arvoihminen, niin feministi kuin maskulisti. On syytä iloon, kun jälleen on yksi epäkohta korjattu. Miehet ovat saaneet olla ilman nimikkopäivää, naisia on ties kuinka kauan juhlittu kansainvälisenä naistenpäivänä.

Minä tykkään miehistä. Kissani Inkerin miesmaku on paljon valikoivampi kuin minun. On miehiä, jotka ilmestyessään mäkitupaan saavat Inkerissä aikaan suoraviivaisen reaktion: kissa ryntää kauhuissaan häntä suorana pakoon. Kun mies poistuu, Inkeri ilmestyy näköpiiriin yleensä parin minuutin sisällä. Sen jälkeen se saattaa osoittaa voimakasta kiintymystä, tai ainakin sellaiseksi tulkittavaa, Akkaa kohtaan.

Sitten on miehiä, joiden lahkeita Inkeri suostuu tutkimaan ja haistelemaan. Nyt en suoralta kädeltä muista, onko se ketään miestä sentään puskemaan ruvennut.

Minun mielestäni miehet siis ovat yleisesti ottaen mukavia. Pienet pojatkin ovat mukavia. Jopa teini-ikäiset pojat ovat useimmiten mukavia. Vaikka he saattavat saada aikaan yhtä ja toista, heillä on yleensä huumorintajua. Tietysti poikkeuksia on, kaikissa kategorioissa.

Yksi luullakseni kaikissa ikäkategorioissa mukava mies on entinen oppilaani yläkouluajoilta, nimittäin Kasper. Pari päivää sitten kuulin ihmeekseni, että Kasper asustaa nykyisin Iranissa ja pelaa siellä ammatikseen lentopalloa.

Parasta on, että Kasper pitää blogia. Kasper kirjoittaa hyvin ja höystää kertomansa huumorilla. Ei kannata pelätä, että blogi on pelkkää lentopalloa. Kasperilla on kansainvälinen ote, ja kun muistaa, että Iranin nimi oli ennen Persia, avautuu melkoisia näköaloja. Persian kulttuuri on yhtä vanhaa kuin ihmiskunnan kulttuuri. Kertomista on siis sillä, joka pitää silmänsä auki. Iran on siinäkin mielenkiintoinen maa, että siellä ollaan islaminuskoisia, mutta iranilaiset eivät puhu arabiaa vaan farsia.

http://kaspervuorinen7.wordpress.com/

Tämän jutun kuvittaminen osoittautui haasteelliseksi. Niinpä turvauduin kuvaan Inkusta, joka lintuperspektiivistä (anteeksi Inkku tuo vertaaminen lintuun) tarkkailee niin miehiä kuin naisia.

PS Myös naisilla on useimmiten takanaan teini-ikä, mainitsen tämän näin tasa-arvoisuusnäkökannalta. Toivottavasti tämä ikä henkisenä vaiheena jää kuitenkin todella kaikilta taaksejääneeksi elämäksi. Murrosikäiseksi jämähtänyt iällinen mies tai nainen on ikävä tapaus minun mielestäni. Ehkäpä Inkerinkin.

IMGP1118.jpg